3 Mayıs Dünya Türkçülük Günü dolayısıyla Alperen Ocakları Ege Bölge ve İzmir İl Başkanı Necat ZÜMBÜL yaptığı basın açıklamasında kısaca;
"Bütün Türk Milletlerinin 3 Mayıs Dünya Türkçülük günü kutlu olsun bu gün hayırlara vesile olur İnşaallah.Sevgili Basın Mensupları,değerli hemşehrilerimiz 3 Mayıs Aynı zamanda Hz.Peygamberin hadisi şerifine mazhar olmuş o kutlu Padişahımız Fatih sultan Mehmed Han Hz.lerinin de ölüm yıldönümüdür.İstanbul'u,Ayasofya yı bize armağan eden Türk Başbuğunun ölüm yıldönümü.Onun bu muhteşem Fethinden sonra gelen torunları ve Alperenleri sayesinde Avrupa bir insana dinini soracağı zaman Müslüman mısın yerine TÜRK müsün diye sorar olmuştur.
Düşünsenize yapılan hizmetin karşılığında ne muhteşem bir paye!
İslam gibi bir dinin mensubunu soracağı zaman Türk müsün diye soruyor.
Ne kutlu bir şereftir bir insana dinini soracağı yerde bir Milletin adını sordurmak.
Türk isen Müslümansın.
Bu şereften korkan ve uzak durmaya çalışanları ne ile tanımlarsanız size bırakıyorum.
Adam adama kötü söz söyleyeceği zaman (Ruhsuz) ifadesini kullanır.İşte İslam bizim ruhumuz Türklük ise bedenimizdir.Yaradan rabbime şükür ki İnsanoğlu arasında ecdadımın yaptığı hizmete karşılık onların dilinde ruhumu anlayabilmeleri için beden ismimle çağrılıyorum.
Yüce ALLAH A-li İmran Suresinin 19.Ayetinde buyuruyor ki;
Bismillahirrahmanirrahim "ALLAH katında tek Din İslamdır"
Evet kendi katında tek din olarak sunduğu İslam ve Türklük.
Fazla söze hacet yok.
Yüce ALLAH'ın bize bahşettiği bu onurlu kimliğimizi muhafaza etmek ecdadımızın yaptığı gibi yeniden dinimizin yüceliğini insanlara anlatmak ve ona hizmet etmek üzere İ'la-yı Kelimetullah için Nizam-ı Alem diyorum.
Yüce ALLAH'a emanet olunuz" diyerek sözlerini tamaladı